Om webbsidan - orebrohamn.com

Webbsidan orebrohamn.com startades av mig 1998, av den anledningen att det inte fanns någon marknadsföring eller hemsida som beskrev Örebro hamn och sluss.

Målsättningen är, och har alltid varit, att visa den senaste informationen på sidan. Den uppdateras så fort några nyheter blir kända.

Örebro ligger i en "återvändsgränd" vid slutet av den allmänna farleden 941, som börjar i Mälaren. Det är därför viktigt att få ut aktuell information, då det inte passerar några båtar förbi Örebro, som hittar hit på ett naturligt sätt.

Efterhand blev det nödvändigt att samordna slussningar, då det blev fler båtar i yrkestrafik som trafikerade slussen. Sedan tillkom två öppningbara broar, som också skulle samordnas.

Sidan blev mer och mer dynamisk, med möjlighet att se bokade slusstider och automatisk statistikinsamling.

Efter c:a 20 år som slussvakt i Örebro, första tiden som frivillig sedan som anställd, har jag råkat få pension och andra har tagit vid.

Jag kommer även i fortsättningen att sköta om och förbättra hemsidan, då den uppfattas som officiell av myndigheter som länkar till den och att många besökare lärt sig att hitta hit nu.

Har du några nyheter eller andra uppgifter, som skulle passa in på sidan? Kontakta mig!

Hans Rosell
Kontakt
tel. 070-580 42 88